حرکات اصلاحی

حرکات اصلاحی

منتشر شده در: دوشنبه، 24 بهمن، 1401 534 بازدید

حرکات اصلاحی چیست و چرا اهمیت دارد؟

حرکات اصلاحی روشی است که به درک درستی از آناتومی، کینزیولوژی(حرکت‌شناسی) و بیومکانیک برای رفع حرکات جبرانی و عدم تعادل برای بهبود کیفیت کلی حرکت در حین تمرین و زندگی روزمره کمک می‌کند

پس از شناسایی مسئله یا مشکلات، یک متخصص حرکت اصلاحی می‌تواند برنامه تمرینی را تجویز کند که از طریق کشش و تمرینات کل بدن به این مشکل رسیدگی کند. همچنین با پرداختن به حرکات عملکردی بیمار و مواردی که مانع از آن می‌شود، خصوصاً در پاها، زانوها و ران آن‌ها، به کاهش استرس وارد شده بر بدن آن‌ها کمک می‌کند. با تراز کردن صحیح بدن، تمرین‌های اصلاحی به آن کمک می‌کند تا بارهایی که در حرکات روزمره بر روی آن وارد می‌شود تحمل کند و به کاهش خطر آسیب‌های بعدی نیز کمک می‌کند.

چرا حرکات اصلاحی مهم است؟

همه ما به دلیل فعالیت های تکراری روزانه و نوع کارمون دچار عدم تعادل های عضلانی میشیم (اگر زمینه وراثتی هم داشته باشیم که این مسئله بدتر هم می شود) و این عدم تعادل های عضلانی میتوانند مشکلات متعددی از جمله قوز پشتی، گردن به جلو، شانه نابرابر، گودی کمر، زانوی ضربدری، زانوی ایکس، زانوی پرانتزی یا کمانی یا پرانتز، کف پای صاف و … رو برامون به همراه داشته باشند




برنامه حرکات اصلاحی که برای فرد تجویز می شود باید با اطلاع از وضعیت ساختار بدنی و آناتومیکی فرد که توسط متخصص حرکات اصلاحی بررسی می شود تهیه و تنظیم شود و برای نتیجه بهتر نیز زیر نظر یک متخصص پیش بروید تا بتواند وضعیت شما را کنترل و بهبود بخشد. در تهیه برنامه حرکات اصلاحی به این نکته حتما توجه کنید که برنامه حرکت اصلاحی کاملا تخصصی و فردی است و برنامه شما می تواند برای فرد دیگر خطرناک و نامناسب باشد و حتی وضعیت فرد را بدتر هم بکند! با توجه به این موضوع برای تهیه برنامه حرکات اصلاحی حتما به متخصصین مجرب این حیطه مراجعه کنید.

مزایای حرکات اصلاحی چیست؟

_ افزایش و بهبود فعال‌سازی و عملکرد عضلات.
_ افزایش انعطاف‌پذیری
_ بهره‌وری عصبی- عضلانی را تقویت می‌کند (هماهنگی)
_ ثبات مفاصل را افزایش می‌دهد.
_ الگوهای حرکتی را بهبود می‌بخشد.
_ خطر آسیب‌های اسکلتی-عضلانی را کاهش می‌دهد.
_ بدن را برای انجام تمرینات با شدت بالاتر آماده می‌کند.
_ توانایی بهبودی را افزایش می‌دهد.
_ عدم تعادل عضلات را اصلاح می‌کند.
_ بدن را برای عملکرد بهینه آماده می‌کند.

کیا به حرکات اصلاحی نیاز دارن؟

افرادی که به این حرکات و برنامه تخصصی نیاز دارند معمولا به سه دسته تقسیم می شوند:

افرادی که به دلیل کارهای اشتباه و تمرین نادرست در ورزش یا فعالیت های تکراری و اشتباه در محیط کار یا زندگی دچار مصدومیت و آسیب شدن، افرادی که دارای ناهنجاری ها و مشکلات زمینه ای مثل اسکولیوزیس یا کج پشتی هستند. این افراد معمولا مشکل خودشون رو میدونن و ازش اطلاع دارن و با شناخت از این موضوع به دنبال راه حل بوده و به متخصص حرکات اصلاحی مراجعه میکنن.
گروه دوم خودشون خیلی اطلاعی ندارن که چه مشکلی دارن و فقط بعضی وقت ها دچار درد و علائم کم میشن و نگران میشن ولی بازم موضوع رو پیگیری نمیکنن. مثل افرادی که پشت میز نشینن یا از موبایل زیاد استفاده میکنن و گردنشون از حالت طبیعی جلوتر اومده و باعث شده فشار زیادی به عضلات و مهره ها بیاد. در این موارد متخصصین حرکات اصلاحی زودتر از حاد شدن مشکل اون رو تشخیص میدن و با یک سری راه کارهای ساده مثل اصلاح نحوه نشستن، محیط کار و حرکات اصلاحی به فرد کمک میکنن تا برگرده به وضعیت نرمال و عادی خودش. گروه دیگه ای که میتونن زیر مجموعه این مورد باشن کودکان هستند که شاید به دلیل مشکلات جدیدی مانند فقر حرکتی و ضعف عضلانی دچار یک سری مشکلات مانند زانوی ضربدری، زانوی ایکس، زانوی پرانتزی یا پرانتز، کف پای صاف و حتی قوز پشتی بشن! حتما اگر کودکی دارید یا در اطرافیان هست توسط متخصص حرکات اصلاحی یک بار چک بشه شاید مشکلی داشته باشه که با تشخیص زودتر بشه خیلی راحت اصلاحش کرد. پیشگیری بهتر از درمانه رو یادمون باشه.
گروه سوم خیلی مشکل خاصی ندارن ولی میخوان اصولی ورزش رو شروع کنند و در حین روند ورزش آسیب نبینن! موردی که شاید برای شما هم اتفاق افتاده و نمیدونید از کجا و با چه شدتی ورزش رو باید شروع کنید تا دچار آسیب نشید و بهترین روند رو طی کنید. متخصصین حرکات اصلاحی در این مورد میتونن بسیار کمک کننده باشن و شما رو از این سر در گمی نجات بدن. متخصصین حرکات اصلاحی با بررسی که از بدن، الگوهای حرکتی مثل راه رفتن و ایستادن و نشستن و نوع شغلتون انجام میدن و همچنین در کنارش یک سری تست های تخصصی هم میگیرن میتونن به شما بگن که نقشه ورزش و تندرستی شما چیه. اگر شما هم نیاز به این مورد داری درست اومدی این مقاله رو با ما همراه باش.
با توجه به توضیحات بالا متوجه شدیم که حرکات اصلاحی یک روش نوین و علمیه که همه ما با این نوع زندگی و لایف استایل بهش نیاز داریم.


اصلاح وضعیت بدن با حرکات اصلاحی

حتما شما هم به این مسئله برخوردید که اطرافیان به شما یا فرد دیگری بگن قوز نکن، صاف بشین، چقدر بد نشستی، پا روی پا ننداز! اما فک میکنی خود اون فرد نمیدونه که باید صاف بشینه و اگر صحیح نشینه چه بلایی سر گردن و ستون فقراتش میاد! قطعا میدونه اما نمیتونه این کار و عادت رو اصلاح کنه. دلیلشم اینه که مغزش عادت کرده و عضلاتشم ضعیف شدن. واقعا چقدر خوبه که بتونیم صاف بشینیم و بدن چشم نواز و زیبایی داشته باشیم. به نظرتون تفاوت کسی که میتونه و نمیتونه تو چی میتونه باشه؟ فرق این افراد در توانایی فرد در حفظ وضعیت مناسب بدنیشه!


اصلا وضعیت بدنی مناسب نمندی؟

وضعیت بدنی مناسب به وضعیتی گفته میشه که مفاصل و اسکلت بدنی ما در وضعیت صحیح و درستی باشه که کمترین فشار به مفاصل بیاد و همچنین سیستم عضلانیمون بتونه با مصرف کمترین انرژی حرکت در بدن رو تولید کنه و از آسیب و فشار زیاد هم جلوگیری بشه.
همچنین اگر وضعیت بدنی ما مناسب باشه فشار بر روی رباط های مفاصلمون هم به کمترین حد ممکن میرسه و در نتیجه خیلی راحت میشه پیشگیری کرد از آسیب های جدی مثل پارگی رباط صلیبی زانو!
حالا این بدن و وضعیتی که ازش صحبت کردیم میتونه به بهترین شکل حرکت کنه و خیلی دیر خسته بشه و در نتیجه کمترین انرژی رو مصرف کنه و حداکثر توان رو داشته باشه یعنی بازدهی بالا.

شما میتونید با استفاده از دستگاه تاپ جنسیس مشکلات جسمی و اسکلتی خودتونو مشاهده کنید
چجوری ؟
دستگاه طرح دوبعدی فرد رو روی صفحه شطرنجی قرار میده که مربی یا متخصص این کار میتونه مشکلاتی مثل ( پاهای پرانتزی ، شانه های افتاده ، قوس کمر ،گردن رو به جلو و ... ) تشخیص بده و حرکت اصلاحی های مناسب رو به فرد بده .

کلمات کلیدی:
حرکات اصلاحی تاپ جنسیس آناتومی اندامحرکاتاصلاحی

ارسال نظر

نظرات کاربران

نظری برای نمایش وجود ندارد.